Euroopa Liit lõi absurdsete seaduste vältimise võimaluse

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Banaanid.
Banaanid. Foto: SCANPIX

Tuleval teisipäeval avalikustab Euroopa Komisjoni esimene asepresident Frans Timmermans «parema õigusloome paketi», mis peaks sõeluma välja sellised prohmakad nagu 2013. aastal  häbiga tagasivõetud kinniste oliiviõlipurgikeste ettepanek restoranidele.

Juba on Timmermansil õnnestunud kärpida tänavuseks plaanitud seadusettepanekute arv pelga 23 peale, kirjutab Wall Street Journal. Jose Manuel Barroso päevil kogunes neid üle saja aastas.

Paketi raames avatud veebileheküljel Better Regulation leidub võimalus nimega «Help us cut red tape – Have your say!» (Aita meil vähendada bürokraatiat – Ütle oma sõna sekka!), mille kaudu on kodanikel võimalik kirjutada ja komisjonile muret väljendada.

Komisjon lubab ettepanekud läbi uurida ja neid «võidakse kasutada identifitseerimaks tegevusi, mis lihtsustaksid [asjaajamist] ja kergendaksid koormaid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles