Eesti parim juht on Estraveli juht Anne Samlik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estraveli juht Anne Samlik.
Estraveli juht Anne Samlik. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti parima juht 2015 on reisifirma Estravel pikaaegne juht Anne Samlik, keda žürii tõstis esile kui ühiskondlikult aktiivset ja empaatilist juhti, kes on saavutanud suurepäraseid majandustulemusi.

«Üha nõudlikumates oludes, tihenevas konkurentsis ja kiiresti areneva tehnoloogiaga maailmas vajab lisaks töö kvaliteedi tõstmisele muutust ka Eesti ettevõtete juhtimiskvaliteet. Nii era- kui ka avalikust sektorist on küllaldaselt näiteid, kuidas pädev juht on organisatsioonile uue hingamise andnud. Konkursi eesmärk on selliseid häid näiteid märgata ja tunnustada, et me kõik nendelt õppida võiksime,» ütles Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Toomas Tamsar. «Anne Samlik on näidanud ennast eetilise, empaatilise ja asjatundliku juhina, kes lisaks Estraveli heade majandustulemuste eest hoolitsemisele tegutseb aktiivselt ka Eesti majanduskeskkonna arendamise nimel.»

Eesti Personalijuhtimise Ühingu PARE tegevjuht Ene Olle ütles, et parima juhi tiitel on ühele juhile erakordne tunnustus. «Ajal, mil masinad ja programmid muutuvad üha nutikamateks ja teevad paljud tööd ära ning avatud maailm kutsub inimesi endid mujal proovile panema, on inimese olulisus organisatsiooni edu saavutamisel üha kriitilisema tähtsusega. Parim juht on see, kes väärtustab iga meeskonnaliiget ning teab, kuidas targalt juhtides luua keskkond, kus saavutatakse nii organisatsiooni kui iga indiviidi eesmärgid,» sõnas Olle.

Parima juhi valikul lähtus majandusajakirjanikest, ettevõtjatest ja personalijuhtidest koosnev žürii kolmest lähtekohast: juhitava ettevõtte pikaajalised head tulemused, eetilisus ja vastutustundlikkus, juht on andnud Eestile majanduslikust väärtusest enamat.

 Lisaks Anne Samlikule olid finaalis veel Rakvere Lihakombinaadi ja Talleggi emafirma HKScani turundusjuht Anne Mere, Telia Sonera Soome juht Valdur Laid, Premia juht Katre Kõvask, A Le Coqi juht Tarmo Noop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles