Norrakad katsetavad napsutamise vähendamiseks ebaharilikku nippi

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvepidu
Suvepidu Foto: SCANPIX

Ühe Norras toimuva muusikafestivali korraldajad plaanivad ebaharilikul viisil vältida sündmuse muutumist tavapäraseks kesksuviseks joomapeoks.

Norras toimuva Midtsommerfesti korraldaja Nikolai André Toverud ütles Norra päevalehele Dagbladet, et napsuste festivalikülastajate arvu vähendamiseks löövad nad sündmusel müüdava õlle hinna sel aastal täielikult alla, vahendab Local.

«Väga paljude suviste ürituste puhul on tavaks, et inimesed on juba peole saabudes maani täis,» tõi Toverud välja, kuidas norrakad tahavad vältida festivalil kalli hinna eest jookide ostmist. «Me tahame seda sel aastal vältida, et inimesed saaksid parema festivalikogemuse ja meil oleks parem võimalus publikut kontrollida,» lisas ta.

Norra on terves Euroopas tuntud oma kõrgete alkoholihindade poolest. Veebilehe pintprice.com koostatud edetabeli kohaselt on kõige kallim õllepint Oslos, kus see maksab 9,05 eurot.

Midtsommerfesti korraldajad plaanivad müüa festivalikülastajatele õlut hinnaga 3,4 eurot pint, mis on ligi kolm korda odavam kui Oslos ning natukene madalam kui näiteks Suurbritannia keskmine.

Korraldajate sõnul aitab selline õllepindi hind tulla neil õlle müümisel nulli. Õllemüügi ainuke kasu on nende jaoks publiku festivalikogemuse mitmekesistamine.

Norra kristilik karskusliikumine, Sinine Rist on festivalikorraldajate plaani hukka mõistnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles