Päevatoimetaja:
Aimur-Jaan Keskel

Paar retsepti hoidistemessilt: kõrvitsalaastud ja õuna-šokolaadimoos

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Siiri Erala
Copy
Kõrvits.
Kõrvits. Foto: SCANPIX

Olustvere mõisa ja külaliikumise Kodukant korraldatud hoidistemessil sai nädalavahetusel näha ja mekkida leidlikke perenaiste loomingut. Külaliikumise veebilehel avaldati paar messil tunnustuse saanud hoidiseretsepti.

Kuivatatud kõrvits

Autor: Kaie Altmets

Kõrvitsaviilud kaheks minutiks suhkruvette ning siis sõelal nõrutada. Seejärel ahju kuivama.

Õuna-šokolaadimoos

Autor: Maire Vesing

  • 500 g puhastatud õunu
  • 100 - 150 g suhkrut
  • 10 g kakaod (maitse järgi)
  • vaniljet
  • 40 g võid

Tükelda õunad või aja läbi hakklihamasina. Lisa suhkur. Keeda. Lisa vanilje, kakao ning või. Keeda veel veidi aega. Pane steriliseeritud purkidesse ning sule õhukindlalt.

Allikas: www.kodukant.ee

Tagasi üles