Financial Times tunnustab Eesti kaitsetahet

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis Financial Timesi artiklist suurõppuse Siil 2015 kohta.
Ekraanitõmmis Financial Timesi artiklist suurõppuse Siil 2015 kohta. Foto: Repro

Täna hommikul tervitas Briti majanduslehe Financial Times internetiportaali rahvusvahelisi lugejaid suur foto Eesti kaitseõppustest «Siil 2015». Detailses ülevaates tõstab leht esile eestlaste eeskujulikku kaitsetahet ning ettevõtjate osavõtlikkust oma töötajate toetamisel reservväelastena.

Terava kontrastina teiste NATO liikmesriikidega valitseb Eestis tohutu avalik toetus õppuste suhtes, kirjutab Financial Timesi korrespondent Sam Jones Läsna külast.

Eestlased on teadlikud, et nende entusiasm õppuste suhtes on unikaalne. «NATO rahvad peavad mõistma, et artikkel 5 on oluline, kuid see võib toimida üksnes siis, kui tõsiselt võetakse artiklit 3, mis ütleb, et iga riik peab olema võimeline end kaitsma,» ütles Eesti kaitsejõudude juhataja kindralmajor Riho Terras.

«Me poleks iial arvanud, et tuleb midagi sellist ette võtta,» ütles Tallinna Lennujaama direktor Erik Sakkov, kelle töötajatest on õppustel lausa kümme inimest.

«Aga me läheneme asjale nii, et kui inimestel tuleb minna siis neil tuleb minna. Riigikaitse on niivõrd tähtis asi. Igaüks peab midagi tegema,» rõhutas Sakkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles