Jaapani telekomihiiglast Softbank hakkab tüürima Google´i endine ärijuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikesh Arora
Nikesh Arora Foto: AFP PHOTO/SCANPIX

Jaapani telekomiettevõtte Softbank pikaaegne tegevjuht Masayoshi Son teatas, et nimetab oma järeltulijaks eelmisel aastal Google´i ärijuhi positsioonilt lahkunud Nikesh Arora, vahendab The Verge.

Alates juuli keskpaigast asub Arora ametisse Softbanki presidendina, Soni taandumisel peaks ta üle võtma ka ettevõtte tegevjuhi ameti.

«Ta on minust kümme aastat noorem ning palju võimekam,» ütles Son eelmise aasta lõpus ettevõttega liitunud Arora kohta. «Temaga koos veedetud üheksa kuu jooksul olen ma selles veendunud. Kuid ma ei plaani lähiajal veel pensionile minna ning Nikesh võib homme ka liiklusõnnetuses surma saada,» viskas Son ajakirjanikele võllanalja.

«Ma ei saa täpselt kommenteerida, millal ja millises vormis see juhtub, kuid ma olen kindel, et ta on peamine kandidaat minu ametikoha peale.»

Softbank on üks maailma kiiremini kasvava turuväärtusega tehnoloogiaettevõtteid. Aastatel 2009-2014 kasvas ettevõtte väärtus börsil 557 protsenti ning käesoleva aasta seisuga oli see väärtuselt Toyota ja Mitsubishi UFJ Financiali järel kolmas Jaapani börsiettevõte. Softbank omab 80 protsenti USA telekomioperaatorist Sprint, lisaks on ettevõte Hiina e-äri hiiglase Alibaba suurim investor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles