Eurotsooni rahandusministrid tervitasid edu Kreeka võlakõnelustel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro sümbol endise EKP peahoone ees Frankfurdis.
Euro sümbol endise EKP peahoone ees Frankfurdis. Foto: SCANPIX

Eurotsooni rahandusministrid tervitasid esmaspäeval edusamme Kreeka ja rahvusvaheliste kreeditoride läbirääkimistel, kuid ärgitasid Ateenat leppe kiiremale sõlmimisele.

«Tervitasime siiani saavutatud edusamme,» ütlesid rahandusministrid ühisavalduses pärast kohtumist Brüsselis.

«Samaaegselt tunnustasime, et järelejäänud lahtiste küsimuste ületamiseks läheb tarvis veel aega ja jõupingutusi,» lisati avalduses.

Ateena peab ELi ja Rahvusvahelise Valuutafondiga (IMF) kõnelusi reformikava üle, mille heakskiitmine võimaldaks riigil saada kreeditoridelt 7,2 miljardi euro suuruse laenumakse.

Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloemi sõnul peavad osapooled sõlmima täiemahulise leppe, enne kui Ateena laenumakse kätte saab.

«Teeme edusamme kiiremini,» lausus Djisselbloem ajakirjanikele.

«Mõningaid tähtsaid küsimusi arutati süvitsi, kuid järelejäänud erimeelsuste ületamiseks ja lõpliku leppe sõlmimiseks vajatakse lisaaega,» lisas ta.

«Enne väljamaksete tegemist tuleb sõlmida kõikehõlmav lepe.»

Kreeka rahandusministeeriumi teatel alustati Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMF) 750  miljoni euro ülekandmist, mille maksetähtaeg on teisipäeval. Kuna Kreeka valitsus on rahahädas, on avaldatud kartust, kas riik suudab välisvõla makseid tasuda, ehkki Ateena on korduvalt kinnitanud, et austab oma kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles