Go Group: Peterburi rongiliini taastamine võib võtta viis aastat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Etverk
Jüri Etverk Foto: Go Group

ASi Go Group hinnangul võib Venemaa ja Eesti suhete normaliseerumine, millega kaasneks raha, soov ja energia teha korda mõlema poole raudteetaristu ja avada uuesti Peterburi liin, võtta aega viis aastat.

«Ma loodan asjade jätkumist nii, et kahe riigi suhted normaliseeruvad ja leitakse raha, soov ja energia teha korda mõlema poole raudteetaristu. Loodan ka, et see hõlmab raudtee elektrifitseerimist, sest elektrirongidega oleks kindlasti soodsam ja mõnusam sõita,» ütles ASi Go Group tegevjuht Jüri Etverk BNSile. Ta usub, et see on viieaastane periood vähemalt.

Etverk loodab, et liini nähakse siiski prioriteetsena ja see saab tulevikus ka mõistliku sõidugraafiku. «Samuti loodan, et tollikontroll viiakse liikuvasse rongi. Seejärel oleks kahe linna rongiühenduse kiirus umbes kolm ja pool tundi ning see saaks ka prioriteetseks transpordiühenduseks, kui keegi ühes või teises suunas liikuda tahab,» lisas Etverk.

Esmaspäeval saabus Tallinnasse viimane rong Peterburist ja Tallinn-Moskva liini teenindamise lõpetab Gorail alates 18. maist. Gorail loodab liinidelt ülejäävale veeremile, sealhulgas Moskva-liinilt ülejäävatele kupeevagunitele, edaspidi muud tööd leida. «Vedur jätkab oma tööd vedurina ja vagunid vagunitena. Tõenäoliselt ei ole see Eesti pind, kus vagunid oma tööd leiavad, aga kvaliteetsed kupeevagunid on Vene süsteemis küllaltki likviidne kaup ja ilmselt rendime need mõnda teise riiki,» ütles Etverk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles