Ametiühingute andmeil jätkab Ericsson veelgi mahukamate koondamistega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti üheks kõige töötajasõbralikumaks ettevõtteks peetava Ericsson tootmishoone Tallinnas. Ettevõte vähendab töötajate arvu kulude kokkuhoiu nimel.
Eesti üheks kõige töötajasõbralikumaks ettevõtteks peetava Ericsson tootmishoone Tallinnas. Ettevõte vähendab töötajate arvu kulude kokkuhoiu nimel. Foto: Sander Ilvest

Eesti Metallitöötajate Ametiühingute Föderatsiooni teatel on Eesti Ericssoni töötajateni jõudnud info, et esialgsed koondamised puudutavad ligi 300 inimest, kuid sellega koondamised veel ei lõppe ja kokkuvõttes plaanib Ericsson jätta praeguse 1200 töötaja asemel alles üksnes 500 inimest.

Eesti Ericssoni töötajateni on jõudnud info, et koondatakse ja lõpetatakse lepingud esialgu ühe vahetuse töötajatega neljast ja see on nende teada ligi 300 inimest, nendest enamus siiski rendi ja tähtajaliste töölepingutega, ütles Eesti Metallitöötajate Ametiühingute Föderatsioon juhtorganisaator Risto Raudkivi BNSile.

«Lihttööliste arv oli ettevõttes mõni aeg tagasi umbes 1400–500 inimest koos tähtajaliste ja renditöötajatega, mis nüüdseks langenud 1200 inimeseni ja pärast koondamisi kukub see number kuskil 900-ni,» lisas ta.

Koondamised peaksid algama 15. juunil ja esimene koondamiste laine lõppeb kuskil juuli keskel.

«Töötajad, kellega meie suhtlesime, on kindlad, et sellega koondamine veel ei lõpe, kuna Ericsson Eesti muudab oma kontseptsiooni, Eestisse jääb ilmselt alles vaid kuni 500 inimest, kelle tööks jääks uute projektide töölepanek, juhendite valmistamine ja töö edasi saatmine. Töö saadetakse edasi Poola, Ungari ja Hiina koostööpartneritele,» rääkis Raudkivi.

Varasema info kohaselt plaanib elektroonikatootja Ericsson Tallinna tehases koondada kokku 210 töökohta, kellest 70 töötab otse Ericssoni jaoks, ja keskendada siinse üksuse töö edaspidi insener-tehnilistele tegevusele.

Ettevõtte juht polnud kohe kommentaariks kättesaadav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles