India lihtsustas eestlastele viisa andmist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India
India Foto: SCANPIX

India lisas Eesti riikide nimekirja, mille kodanikel on õigus saada turismi või ärieesmärgil Indiasse reisides kuni 30-päevase viisa riigipiirilt.

Lihtsustatud korras viisa saamiseks riigipiiril tuleb eelnevalt anda sisse elektroonne taotlus internetis, teatab välisministeerium.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on India eestlaste jaoks populaarne turismisiht. «Viisa taotlemise hõlbustamine teeb kindlasti Eesti turistidele heameelt ja aitab tihedamatele kontaktidele kaasa,» sõnas välisminister.

Viisa (e-Tourist Visa) piirilt saamiseks tuleb reisijal enne Indiasse sõitmist esitada internetis taotlus ning maksta viisatasu vähemalt 4, kuid mitte rohkem kui 30 päeva enne väljalendu. Reisijale saadetakse elektroonne kinnitus, mis tuleb välja printida ja reisile asudes kaasa võtta.

Ministeerium soovitab taotluse anda sisse vähemalt kümme päeva enne plaanitava reisi algust, et vältida olukorda, mil viisa saamise kinnitus saadakse alles loetud tunnid hetkel enne väljalendu. Viisa taotlemiseks peab reisijal olema edasi-tagasi lennupilet ja reisiks piisavalt rahalisi vahendeid.

E-Tourist viisaga tohib Indiasse siseneda üheksast lennujaamast – Bangalorest, Chennaist, Cochinist, Delhist, Goast, Hyderabadist, Kalkutast, Mumbaist ja Trivandrumist. E-viisaga tohib väljuda kõigist India piiripunktidest.

E-Tourist viisat on võimalik taotleda kaks korda aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles