Aktsiiside saatus peaks selguma täna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Valitsus loodab täna eelarvestrateegia osas kokkulepet. Muuhulgas peaks selguma ka see, kumb aktsiis tõuseb – kas kütuse või tubaka ja alkoholi.

«Mõned positsioonid on üles jäänud, nende lõpliku kinnitamiseni loodame täna jõuda. Neid ei ole enam väga palju,» kinnitas rahandusminister Sven Sester tänasel valitsuse pressikonverentsil riigieelarve strateegia arutelu seisust.

Üks asjadest, mis on üleval, on valik, kas tõsta kütuseaktsiisi 2019. aastal või järgmisel aastal plaanitust kiiremini tubaka- ja alkoholiaktsiisi. Peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et pooldab pigem viimast – viitega rahva tervisele ja sellele, et erinevalt tubakast ja alkoholist kütuse tarbimine pole alati vabatahtlik. Sester rõhutas, et alkohol ja muud pahed ei tohiks ajas odavamaks muutuda.

Sester ütles, et tänane kabinetinõupidamine tutvustab aktsiisitõusu erinevaid aspekte. «Kindlasti peame jälgima ka seda, milline on lähinaabrite alkoholipoliitika,» kõneles rahandusminister.

Täna tuleb tõenäoliselt ka otsus. «Ma arvan, et tulemas on see, et täna pärastlõunal me kas ühtepidi või teistpidi selle valiku lukku paneme,» rääkis Rõivas. Tema isiklik eelistus kuulub alkoholi- ja tubakaaktsiisi tõusule.

Ja kui veel mõned nädalad tagasi oli tuleva aasta eelarves sajamiljoniline auk, siis nüüdseks on asjad juba palju selgemad.

«Ma olen väga kindel täna selles, et veel täna täna me jsuudame jõuda kokkuleppele ja nentida, et nelja-aastane eelarvestrateegia on enam-vähem raamidesse ära pandud,» ütles Sester, lisades, et ta loodab selle teatega kabinetinõupidamiselt väljuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles