Eesti langes turismi konkurentsivõime edetabelis 8 kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnela Külalistemaja Kadrina vallas iidses Ohepalu külas taastatud vanas hobusetallis.

am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
Õnnela Külalistemaja Kadrina vallas iidses Ohepalu külas taastatud vanas hobusetallis. am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: SCANPIX

Eesti on Maailma Majandusfoorumi selleaastases reisi- ja turismivaldkonna konkurentsivõime edetabelis langenud 2013. aastaga võrreldes kaheksa korra võrra 38. kohale.

Aastal 2013 oli Eesti edetabelis 30. kohal ning 2011. aastal 25. kohal. Euroopa ja Kaukaasia riikide edetabelis on Eesti 22. kohal, kaks aastat varem oli koht Euroopas 20.

Seitsmepunktisel skaalal hindab Maailma Majandusfoorum Eesti konkurentsivõimet 4,22 punktiga. Suhteliselt kõrge 5,65 punktiga hindab raport Eestit keskkonna vallas, sealhulgas tervise- ja hügieenivaldkonnas on tulemus 6,25 punkti. Sellel alal on Eesti 141 riigist 18. kohal. Turismi- ja reisipoliitika valdkonnas, milles Eesti on 7. kohal, pälvib Eesti seitsmest punktist 4,69.

Samas on madal Eesti koht infrastruktuuri edetabelis; seal on riik 141 hulgast 43 hulgas. Eriti madal on konkurentsivõime lennutranspordi infrastruktuuri alal, kus koht on 59 ning indeks 2,97. Turistiteenuste infrastruktuuri osas on Eesti samas edetabelis 17. kohal.

Loodus- ja kultuuriressursside poolest on Eesti 84. kohal ning pälvib seitsmest punktist vaid 2,12 punkti. Loodusressursside konkurentsivõime poolest on Eesti 81. kohal ning kultuuriressursside ja äriturismi konkurentsivõime osas 73. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles