Lugeja küsib: kui suur on lootus saada elatisraha vanavanematelt?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka vanavanematelt on õigus elatist nõuda.
Ka vanavanematelt on õigus elatist nõuda. Foto: SCANPIX

«Elan oma lapsega üksi alates kolmandast elukuust ning lapse isale olen kohtu kaudu elatist välja nõudnud, kuid kuna lapse isal ei ole mingit vara ega kontole ei laeku midagi, siis kohtutäitur ei saanud meid aidata millegagi. Lapse isa ei maksa midagi ega suhtle lapsega üldse, nagu ka tema perekond. Kohtu kaudu on mul tehtud ainuhooldusõigus. Hiljuti pöördusin kohtusse, et elatist, mis peaks maksma lapse isa lapsele, maksaks tema vanemad. Kui suur tõenäosus, et kohus rahuldab minu hagi?» küsib ema. 

Vastab jurist Hanna Kivirand õigusbüroost Puurits & Partnerid.

Perekonnaseaduse § 106 lõike 2 kohaselt võib kohus elatise asenduskohustusena vanavanematelt välja mõista juhul, kui vanemalt ei ole võimalik elatist saada või seda on ülemäära raske saavutada. Kuivõrd hagiavalduse rahuldamisel mängivad rolli mitmed asjaolud, mida Teie kirjeldus ei sisalda, ei ole võimalik ette ennustada kohtumenetluse tulemust.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles