Riik maksab erisoodustusmaksu 245 auto eest

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates 2011. aastast peaministri kasutuses olev ametiauto Audi A8
Alates 2011. aastast peaministri kasutuses olev ametiauto Audi A8 Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Riik kulutas oma 2907 sõiduauto jaoks mullu 23 miljonit eurot. Sealhulgas 245 eest maksti erisoodustusmaksu. 

Maksumaksjate liit saatis ministeeriumitele küsitluse autopargi kohta. Kokku saadi 2907 sõiduautot, mille ülalpidamisele kulus 2014. aastal kokku 23 miljonit eurot maksumaksja raha. Erisoodustusmakse maksti rohkem või vähem 245 auto eest. Sõidupäevikut (sõidulehti, elektroonilist andmebaasi jms) peeti 1529 auto kohta, vahendab Maksumaksja.

Asutuse logo või sümboolikaga märgistatud autode arv on esmapilgul muljetavaldavalt suur (1209), kuid lõviosa (1030) moodustavad sellest siseministeeriumi ja kaitseministeeriumi haldusala sõidukid — teiste riigiasutuste puhul on auto märgistamine pigem siiski harv erand.

Suhteliselt harvaesinev nähtus on ka ametiautoga tehtud isiklike sõitude kinnimaksmine — seda tegi 2014. aastal kokku vaid 92 ametnikku. Siinkohal nimetaks tublimad asutused eraldi ära: veeteede amet (32), PRIA (25), politsei- ja piirivalveamet (13), haridus- ja teadusministeerium (6).

Maanteeamet ei andnud töötajate arvu, vaid teatas, et hüvitamine on toimunud 441 korral — see võiks tähendada näiteks keskmiselt 37 töötajat ühes kuus. Valdav trend on siiski see, et tööväline kasutus on keelatud või makstakse erisoodustus maksumaksja rahast kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles