Euroopa suurim pank HSBC tahab Londonist ära kolida

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HSBC peakorter Londonis Canary Wharfil.
HSBC peakorter Londonis Canary Wharfil. Foto: Anthony Devlin / Press Association Images

Euroopa suurim pank HSBC Holdings kaalub võimalusi kolida ära Suurbritanniast, tõenäoliselt Aasiasse, vahendab Reuters.

Kahe nädala pärast toimuvad üldvalimised tooksid nii iga tulemuse korral pangale pettumuse: leiboristid on lubanud võidu korral maksustada finantssektorit ja karmistada regulatsiooni, aga konservatiivid jälle tahavad korraldada referendumi Euroopa Liitu kuulumise üle. Mõlemad variandid oleksid panga tegevusele kahjulikud ja nii on aktsionärid andnud juhatusele ülesande kaaluda alternatiivseid peakorteri asukohti.

HSBC juured ongi tegelikult Aasias, sest pank sündis Hongkongis 150 aastat tagasi. 1993 kui HSBC ostis Midland Banki, kolis ta ka oma peakorteri Londonisse, kuid jättis Hongkongi alles suure ja mõjuvõimsa filiaali.

Seega poleks peakorteri Aasiasse, näiteks Hongkongi kolimises midagi ebaharilikku. Juba 2010 aastal analüüsis pank oma peakorteri eri asukohtade plusse ja miinuseid ning lubas teema juurde naaseda viie aasta pärast - st tänavu.

Investorid võtsid kolimise kaalumise uudise hästi vastu: panga aktsia hind tõusis Londoni börsil ligi kolm protsenti. Ehkki kolimine läheks Reutersi teatel maksma 1,5-2,5 miljonit USA dollarit, ootavad investorid, et sellest liigutusest tõusev sääst ja hilisem tulu on märksa suuremad.

Teine pank, kes Reutersi teatel peakorteri Londonist minema kolimist kaalub, on Standard Chartered.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles