Juncker kipub liiga tihti koju

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni presidenti Jean-Claude Junckerit kritiseeritakse üha valjemini selle pärast, et teda pole eriti tihti kohapeal olemas.

Brüsselis levivad kaebused, et Juncker delegeerib liiga suure osa oma tööst teistele inimestele, viibib oma kontoris vaid kaks-kolm päeva nädalas ning korraldab tihtilugu esmaspäeviti ja reedeti «töölõunaid» kodus Luksemburgis.

Wall Street Journal otsustas asja uurida ning heitis pilgu Junckeri läinud nädala kavale – mis näib kaebusi kinnitavat: esmaspäeval viibis Juncker Luksemburgis, kus kohtus kontrollikoja presidendiga, ning oli reedeks Luksemburgis tagasi, töölõunastades oma endise rahandusministri Luc Friedeniga, kes on praegu Deutsche Banki nõukogu aseesimees.

Reedel tuli Junckeri pressiesindajal pareerida reporterite küsimusi ülemuse kombe kohta kohtuda «oma sõpradega» Euroopa maksumaksjate kulul, kes tema reisid kinni maksavad.

Pressiesindaja sõnutsi laekub Friedenilt «ideid käimasolevate debattide osas nagu majandus- ja rahaliidu reformid».

Ühtlasi rõhutas pressiesindaja, et mõned volinikud veedavad kodus veelgi rohkem pikki nädalavahetusi.

Ja tõesti. Nagu WSJ välja selgitas, edestavad Junckerit esmaspäevaste-reedeste puudumiste osas majandusvolinik Pierre Moscovici ja konkurentsivolinik Margrethe Vestager, kes näivad eelistavat viibimist vastavalt Prantsusmaal ja Taanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles