«C-Komando»: puuküürnik omastas heauskse korteriomaniku vara

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürnikuga suhtlemisel läks vaja politsei abi.
Üürnikuga suhtlemisel läks vaja politsei abi. Foto: C-komando

Kanal 2 probleemsaate «C-Komando» keskmes on Edgar, kes on hädas puuküürnikuga, kes keeldub tähtajaliselt üürile antud korterit vabastamast.

Võrus elav Edgar pöördus «C-Komando» poole viimases hädas, sest pärast poolteist aastat kestnud võitlust puuküürnikuga jäi tal üle loota vaid välisele abile.

«Aasta tagasi tahtsin oma üürileantud korterit tagasi saada. Andsin üürnikule suuliselt teada,» meenutab Edgar saates.

Edgari ja üürniku vahel oli sõlmitud tähtajaline üürileping. Vaatamata Edgari nõudmistele ei vabastanud üürnik aga tähtaja saabumisel korterit. Edasi muutus leping automaatselt tähtajatuks. Tähtajatu üürilepingu ülesütlemise tähtaeg on aga kolm kuud ja ülesütlemine peab toimuma kirjalikku taasesitamist võimaldavas vormis. Ja just seda üürnik enam Edgarile teha ei võimaldanudki.

«Otseselt käest kätte ei saanud anda, kuna mul puudus oma korterisse ligipääs. Ukse koputamistele ei reageeritud, kuigi oli näha, et sees toimus liikumine,» selgitab Edgar, kelle sõnul oli üürnik ka tema korteri lukud iseseisvalt ära vahetanud. Edgar saatis üürnikule tähitud kirja, kuid üürnik ei võtnud seda postitöötajalt vastu. «Ta ütles mulle otse, et ma ei koligi siit välja,» mõistis mees lõpuks.

Kas ja kuidas lugu lahenes näeb juba täna kell 22:30 «C-Komando» vahendusel.

«Üldjuhul ei oska korteriomanikud näha ette probleeme, mis võivad üürnikega tekkida. Võime ju arvata, et tunneme inimest. Lööme käed ja usume, et nagu kokku lepitud, nii ka jääb,» sõnab «C-Komando» saatejuht Carmen Pritson-Tamme. Paraku on reaalsus hoopis keerulisem ja Edgari mure omavolitseva üürnikuga pole mitte Eestis haruludus.

Hea lugeja, kas ka Sinul on kogemusi pahatahtlikke üürnikega? Kuidas Sinu lugu lahenes? Kirjuta oma kogemus loo kommentaariumi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles