Oliver Kruuda: oleme rõõmsamad üksteise vastu!

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Kruuda
Oliver Kruuda Foto: A.Peegel

Tere piimatööstuse juht Oliver Kruuda ütles eile, et piima hinnatõus pole probleem, kui inimesed seda ise endale probleemiks ei mõtle.

Tooraine hind on tõusnud aastaga 60-65 protsenti. Aasta tagasi maksime piima eest talunikele kolm krooni 54 senti koos käibemaksuga. Septembrist maksame viis krooni 50 senti koos käibemaksuga.

Hinnatõus on absoluutne tõde, meie ostame tooraine teeme sellest toodangu ja veame kauplustesse. Mustikamoos on 80 protsenti kallim kui mullu, sest saak oli sel aastal kehv. Murakamoosi ei ole võimalik saada, maksa mida tahad. Pakkematerjal on läinud kallimaks. Jogurtitopse ei ole võimalik enam saada, sest nõudlus on tootmisvõimsustest suurem.

Meelepaha hinnatõusu vastu tekitab ajakirjandus, inimesed on küsitud hinda nõus maksma, neil ei ole selle vastu midagi. Oleme rõõmsamad üksteise vastu!

Meie saame äri teha siis, kui ostame tooraine, meie kulude arvelt lisandub umbes kaks krooni, aga ka sel juhul ei ole me veel siis kasumis. Tere saaks oma toodangu müüa naaberriikidesse üheksa krooniga, mulle ei ütle keegi aitäh, et müün Eestisse seitsme krooniga.

Pakipiima väljamüügi hind Tere väravast on praegu seitse krooni ja 20 senti.
Piimapakis on väga palju hoolt ja armastust. Põllumees läheb hommikul tööle. Lutipudelist toidab äsjasündinud vasikat, kellest kasvab piimaandja tema karja. Meie toome roostevaba autoga piima Missost ära.

Äripäev maksab 25 krooni, bensiiniliiter 17 krooni, keegi kusagil on loll, kui me piima nii odavalt müüme. Kogu maailmas maksab bensiini- ja joogipiimaliiter ühepalju.

Kogu äri väärtus peaks olema taastootev. Põllumees peaks rohkem investeerima ja tootma. Kolme aasta pärast kaovad piimakvoodid, siis on meil võimalus rohkem toota ja naaberriikides turgu võita.

Eesti on ka üks väheseid riike, kus toidu ja Mercedese käibemaks on sama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles