Firmaautode maksumuudatuse laekumised on väikesed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ettevõtetele kuuluvate autode käibemaksu süsteemi muudatusest laekunud tulu jäi ka märtsis kahe esimese kuuga samale tasemele ja oli ligikaudu 1,1 miljonit eurot.

Kokku on maksumuudatusest laekunud tänavu kolme kuuga ligikaudu 3 miljonit eurot, ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe BNSile.

«Veebruari kohta deklareeris sõidukite kasutust ligikaudu 32 000 isikut. Ettevõtluses kasutatavate sõidukite arv oli veebruaris esitatud andmete järgi ligikaudu 70 000, millest kaks kolmandikku deklareeriti osaliselt ettevõtluses kasutatavatena ning kolmandik 100 protsenti ettevõtluses kasutatavatena. Täiendav maksulaekumine püsib ligikaudu 1,1 miljonit eurot kuus,» rääkis ta.

Autode käibemaksustamise süsteemi muutusest, kus nii töö- kui ka erasõitudeks kasutatavate autode puhul võib käibemaksu maha arvestada vaid poole ulatuses, oodati käesoleva aasta riigieelarvesse kokku 47 miljonit eurot lisatulu.

Firmaautode maksumuudatus on ettevõtjatelt teravat kriitikat saanud, mis tipnes veebruari lõpus Marek Helmi rahandusministrile esitatud lahkumisavaldusega. Rahandusminister lahkumispalvet ei rahuldanud.

«Autode kontrollimisel on kavas koos ettevõtjate esindajatega arutada läbi tingimused, kuidas peaks olema 100 protsenti ettevõtluses kasutatavad autode arvepidamine ettevõttes korraldatud, et oleks tagatud ettevõtjate võrdne kohtlemine,» ütles Aasmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles