Kassi otsustav käitumine päästis diabeetiku elu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasse sõidutavad taksod vaid siis, kui loom on puuris.
Kasse sõidutavad taksod vaid siis, kui loom on puuris. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Soomes tunnustati eelmisel nädalal kasse, kes on aidanud päästa inimese elu. Üks neist oli kunagine tänavakass Simba.

Kasside varjupaigast võttis hüljatud looma endale Salla Halinen, kirjutab Yle. Naine põeb diabeeti ja oli jäänud poolunne, kui ta veresuhkru tase langes liiga madalale: selle tundemärkideks on peavalu ja värinad. Naine nägi unes, et tõusis üles, kuid tegelikult magas edasi, kuni kass hüppas ta näole ja kriipis teda. «Hüpoglükeemia muudab sind vihaseks ja ma lükkasin kassi minema. Aga ta tuli aina tagasi, kuni hammustas mu kätt. Alles siis ma ärkasin üles ja sain aru, et olen teadvust kaotamas,» rääkis naine. Naine jõi tassi mahla ja mõõtis veresuhkrut, mis oli ohtlikult madal. Ilma Simba otsustava tegutsemiseta oleks ta võinud teadvuse kaotada.

Sellest kogemusest inspireerituna otsustas naine hakata kutsikaid treenima, et need tunneks ära ohtliku olukorra. «Ka koerad reageerivad, kui inimene hakkab kummaliselt käituma,» rääkis ta. Naise sõnul ei saa ta aru, mis ajendas kassi tegutsema, kuid Simba käitus õigesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles