Kaliningradi elanike sissetulek kukub viiendiku

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rubla ruulib» teatab loosung Putini pooldajate meeleavaldusel 2011. aastal.
«Rubla ruulib» teatab loosung Putini pooldajate meeleavaldusel 2011. aastal. Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Venemaa läänepoolseima oblasti – Kaliningradi elanike reaalpalk kujuneb 2015. aastal 21,4 protsenti väiksemaks kui mullu, vahendas Rosbalt võimude ametlikku prognoosi.

Oblastivalitsuse istungil esinenud kohalik majandusminister Anastasia Kuznetsov tõdes, et elanikkonna vaesumine on võtnud nüüd dramaatilise pöörde, sest eelmisel aastal vähenes reaalpalk enklaavis kõigest 1,3 protsenti.

Samal ajal jääb töötus Kaliningradis palju madalamaks kui naabruses asuvates demokraatlikes riikides – 1,6 protsendi tasemele. Kuid ka siin täheldatakse mõningast olukorra halvenemist, sest varasematel aastatel kõikus töötuse osatähtsus 1,1-1,3 protsendi vahel. 2016. Aastal aga saavutab töötuse määr juba 2protsendilise taseme. Töötuse määra muutumuist mõjutavad kõige rohkem oodatavalt kesisemad tulemused töötlevas tööstuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles