Autoekspert Rõivase väljaütlemisest: auto vahetamisest pole kasu

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Whatcar.ee peatoimetaja Tõnu Tramm.
Whatcar.ee peatoimetaja Tõnu Tramm. Foto: Andrus Eesmaa / JT / Scanpix

Whatcar peatoimetaja Tõnu Tramm ütles intervjuus Kuku raadiole, et auto vahetamine säästlikuma vastu ei pruugi kulusid vähendada.

«Küsimus on pigem selles, mis see auto tervikuna maksma läheb. Kui rääkida säästlikest autodest, siis tegelikult tähendab see reeglina, et uuemad autod on säästlikumad, aga uuemad on ka kallimad. Kui vahetada oma vana üheksa kuni kümme liitrit sajale võtva auto uuema ja säästlikuma vastu, siis kogukulu ju ei vähene, maksad rohkem liisingut ja nii edasi,» selgitas Tramm.

Trammi sõnul on kõige olulisem välja arvutada kilomeetri hind. «Kui sõita vaid linnas neli või viis kilomeetrit hommikul tööle ja õhtul tagasi, siis on võib-olla kokkuvõttes odavam taksoga sõita,» rääkis ta.

Lisaks soovitas Tramm kokkuhoidu soovivatel inimestel osta näiteks kasutatud autosid, sest kui autot kasutatakse vähe, siis ei ole tema arvates mõtet maksta liisingut ja seeläbi kilomeetri hinda väga kõrgeks ajada.

Kütuseaktsiisi tõstmise kohta ütles Tramm, et see on kõige ausam automaks, sest näiteks heitgaaside maksustamine paneb erinevad sihtgrupid erinevatesse olukordadesse. «Aga see mismoodi seda asja serveeritakse, on hetkel mitte just kõige paremini õnnestunud,» sõnas ta. 

Intervjuud saab kuulata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles