Leedu keskpank ostis 1,6 tonni kulda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendkuningriigi valitseja Elizabeth koos abikaasa prints Philipiga Inglise kuningliku panga kullahoidlas. Samas hoidlas hoiab kulda ka Leedu keskpank.
Ühendkuningriigi valitseja Elizabeth koos abikaasa prints Philipiga Inglise kuningliku panga kullahoidlas. Samas hoidlas hoiab kulda ka Leedu keskpank. Foto: POOL / REUTERS

Leedu keskpank ostis selle aasta algul 1,6 tonni kulda, et kompenseerida kullakogust, mille keskpank oli kandnud eurosüsteemi rahvusvahelisse reservi.

Reservi kantud kuld jääb Leedu Panga omandisse, kuid seda hallatakse eurosüsteemi ühiste põhimõtete alusel, ütles Leedu Panga pangateenuste direktor Mindaugas Vaiciulis.

Leedu keskpank on huvitatud selle valduses oleva kullareservi hoidmisest stabiilsena, kuna see aitab hajutada investeerimisriske, ja seepärast osteti turult kulda juurde, selgitas ta.

Leedu Panga kullareserv on jätkuvalt 5,8 tonni, selle väärtus on 206,4 miljonit eurot. Leedu Pank hoiab oma kulda Inglise Panga hoidlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles