Mesindusleiutis on ühisrahastamise abil kogunud üle 10 miljoni dollari

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Leiutis, mis lubab mett tarust koguda ilma seda avamata, on ühisrahastusplatvormis Indiegogo kogunud juba üle 10 miljoni dollarit rahastust, kirjutab Business Insider.

Austraaliast pärit isa ja poeg Cedar ja Stuart Anderson on viimased kümme aastat täiustanud oma leiutist, mis muudab töökuluka ja teatud määral ka ohtliku mee tarudest kogumise protsessi lihtsamaks ja ohutumaks.

Mesinikud seadsid algseks eesmärgiks oma Flow Hive nime kandva leiutise tarbeks koguda 70 000 dollarit. Arvestades seda, kuidas nad oma kampaania üles seadsid, ei olnud nad kindlad, et nad isegi selle summa suudavad kokku saada. Nimelt kasutasid nad «paindlikku» rahakogumismeetodit, mis tähendab, et kampaania korraldajad võivad kasutada kogutud raha ükskõik, mis summas see tähtajaks ka ei koguneks. Seda isegi juhul kui ei saavutata enda seatud rahalist eesmärki. Vastutastuks võtab Indiegogo suurema protsendi teenitud summast. Andersonide ettevaatlikkus oli aga ülearune. Nad on siiani suutnud koguda rohkem kui 10 miljonit dollarit kokku 27 000 inimeselt, mis teeb sellest kõige rohkem raha kogunud projekti Indiegogo ajaloos. Seejuures on kampaania lõpuni veel mõned päevad aega.

Vaata ka leiutist tutvustavat videot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles