Täna Tartus EMÜ konverentsil esinenud ÜRO spetsialisti sõnul läheb ligi 30 protsenti toodetud toidust tootmisahela erinevates lülides raisku.
Ligi 30 protsenti toidust läheb raisku
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks võimalus raiskamist vähendada on viia tootmine paikadesse, kus see on kõige ressursiefektiivsem, teatas EMÜ.
Aastaks 2030 vajame üle maailma 50 protsenti rohkem toitu, 40 protsenti rohkem vett ja 40 protsenti rohkem energiat ja seda olukorras, kus juba praegu on Maa ressursid suure surve all, rääkis ÜRO toidu- ja maaelu taristu ning põllumajandustööstuse osakonna direktor Eugenia Serova.
Tema hinnangul peab põllumajandussektor selle olukorraga toime tulemiseks muutuma efektiivsemaks ning kasutama toodangut senisest tõhusamalt.
Täna ja homme toimub Tartus, Eesti Maaülikoolis konverents Agroforum Mare Balticum, kus sel aastal on fookuses toidu- ja energiatootmise jätkusuutlikkus. Otseülekannet saab vaadata siit.