Prismal on Eestiga suured plaanid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prisma plaanib Eestisse uusi poode rajada.
Prisma plaanib Eestisse uusi poode rajada. Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Nii Eestis kui ka Soomes tegutsev Prisma kauplustekett soovib  hakata pakkuma põhjanaabritele täiesti uut teenust Tallinna poodides.

Prisma omanikfirma S-Group näeb võimalusi laienemiseks Balti riikidesse, sealhulgas Eestisse kirjutab Iltalehti. «Eestis oleme üldjuhul Tallinnas, Tartus on paar poodi ja üks Narvas,» rääkis S-Groupi esindaja Jorma Vehviläinen. Uute supermarketite rajamine aga võtab tema sõnul kindlasti paar aastat aega.

Tallinnas asuv Sikupilli Prisma pakub juhtprojektina võimalust toitu osta e-poest. Esialgu on see teenus ennekõike mõeldud Eesti klientidele. «Ma ei oleks üllatunud, kui mingil hetkel peaks olema selline teenus, et Soomes saab kauba ette tellida  ja Tallinnas saab soovitu kätte,» rääkis Eesti Prisma juht Janne Lihavainen.

Lihavaineni sõnul on ostukorv Eestis odavam kui üle lahe, kuid ostjate maitse-eelistused erinevad suuresti. «Hapukoort ja kohupiima süüakse Eestis palju enam  kui Soomes ja nende valik on suur. Samas lahjat piima ja muid väherasvaseid  tooteid müüakse Eestis marginaalselt,» rääkis Lihavainen. Tema sõnul ei saa aga väita, et Soome on kallis ja Eesti odav riik.

«Eestis kehtib toidukaubale 20-protsendiline käibemaks. Kohalikud tooted on odavamad ja liha on märksa soodsama hinnaga kui Soomes, kuid Eesti keskmine kuupalk on 1100 eurot ja kõikidele kaupadele kehtib 20-protsendiline käibemaks,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles