Siemensi tegevjuht: meie Venemaa äri on kahanenud poole võrra

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siemensi Erlangenis asuv kontorihoone.
Siemensi Erlangenis asuv kontorihoone. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaa elektroonikahiiglase Siemensi tegevjuht Joe Kaeser ütles kohalikule ajalehele Bild am Sonntag, et ettevõtte müügitulemused Venemaal on vähenenud umbkaudu poole võrra, vahendab Reuters.

Autotootjad ning muud suurettevõtted on pidanud madalatest naftahindadest tingitud nõrga rubla ning Ukraina kriisi mõjul kehtestatud Lääne sanktsioonide tõttu tegema oma Venemaa ärides suuri kärpeid.

«Selge on see, et äri Venemaal üldiselt on saanud tugeva hoobi ning meie oma on kahanenud umbes poole võrra,» ütles Kaeser ajalehele antud pühapäeval ilmunud intervjuus, andmata täpsemaid selgitusi.

Probleemid Venemaal Siemensi üldtulemusi liiga palju siiski mõjutada ei tohiks. Eelmisel kuul ütles üks tippjuhtide hulka kuuluv allikas Reutersile, et ettevõte peaks kvartalitulemuste tutvustamisel mais teatama, et ei loobu varem esitatud aastaprognoosidest, hoolimata energiaäri probleemide mõjust ettevõtte käibele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles