Pauligi juht: müügitehing meie tegevust Eestis ei muuda

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauligi tehas Sauel.
Pauligi tehas Sauel. Foto: srv.ee

Pauligi tööstusliku maitseainete divisjoni müük Prantsuse firmale Solina Group ei muuda Pauligi grupi tegevjuhi Jaana Tuomineni sõnul grupi teiste harude tegevust Eestis, sealhulgas Santa Maria maitseainete pakendamise vabriku tööd.

Pauligil on Sauel ühes majas kaks eraldi tehast. Üks neist pakendab Santa Maria maitseainesegusid jaeturule. Teine, Solinale müüdud divisjoni kuuluv tehas, pakendab maitseaineid ettevõtetele sobivatesse kogustesse.

Tuomineni sõnul jääb kogu hoone Pauligi omandusse, ning Solinale hakatakse teise tehase tootmispinda rentima. Et mõlemad tehased, ehkki samas hoones, olid ka Pauligis eraldi üksused, ei too nende eri omanikele kuulumine tegevjuhi kinnitusel kaasa suuri muudatusi.

«Õigupoolest ei muutu teistes operatsioonides mitte midagi. Santa Maria tehas jätkab tegevust, samuti jätkub maitseainete ja kohvi müük ning toitlustus,» ütles Tuominen.

Tööstusliku maitseainete tehase sadakond töötajat said endale nüüd uue tööandja. «Seda peab täpsemalt uuelt omanikult muidugi küsima, aga minu teada ei ole ka seal suuri muudatusi plaanis,» ütles Tuominen. «Lihtsalt töötajate lepingud lähevad teisele tööandjale üle.»

Eile teatas Paulig, et müüb hinda avalikustamata oma tööstusliku maitseainete divisjoni Prantsuse ettevõttele Solina Group. Solinal on üle Euroopa kümme tehast ja 800 töötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles