Kui Veera Putani pärast pikki aastaid Narva-Jõesuu sanatooriumis töötamisest loobus, võttis ta end töötuna arvele ja mõtles järgi, mida ta edaspidi teha tahaks. Nii sündis väike pagarikoda.
Töötust naisest sai edukas ettevõtja
Kui MTÜ Kohalik Toit pärjas eelmisel reedel toidukonkursi parimaid, kandideerisid Veera ja ta tütar Olga kõigis kolmes kategoorias ning panid tasku parima toidutootja tiitli, kirjutab Põhjarannik.
«Me tõesti teeme palju tööd,» otsib Veera tunnustusele seletust. «Peale leiva, saia ja kringlite küpsetamise pakume catering‘i teenuseid. Kohvipausi- ja peolaudu tellitakse meilt Narvast Jõhvini.»
Just peolaudade katmine on tegevus, mida Veera iseäranis jumaldab. «See on ilus töö, võimalus toitu kaunilt serveerida. Mul on väga mahukas portfoolio, sest alati jäädvustan tehtu.» Tellija soovil valmistab ta ka kõige lihtsamaid peolaudu, kust ei puudu singirullid, täidetud munad ja krabisalat, ent need on vormistatud talle ainuomase käekirjaga.
Oma pagaritoodetega sillutati tee klientide südamesse naturaalse ja kvaliteetse tooraine kasutamisega. Ausast kaubast hoolimata polnud müügikanalite leidmine algajatel ettevõtjatel sugugi lihtne. «Olime ise hästi aktiivsed ja käisime kõikvõimalikel laatadel ning üritustel, et olla pidevalt pildil,» meenutavad nad algusaegu.
Tarbijate eelistused piirkonniti erinevad. Näiteks Tallinnas läheb väga hästi kanepiseemnetega leib, aga ka küüslaugu-, sibula- ja ürdileib. Narvas jälle on menukad puuviljaleivad, kanepiseemnetega ei lähe seevastu üldse mitte.