300 eksperti hoiatasid majanduskasvu tapmise eest

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksperdid kutsusid säästumeetmeid vähemalt ajutiselt lõpetama.
Eksperdid kutsusid säästumeetmeid vähemalt ajutiselt lõpetama. Foto: SCANPIX

Üle 300 majandus- ja poliitikaeksperdi kutsusid sel nädalal USAs toimunud konverentsil mitte tapma kasvu ja töökohti eelarvepuudujäägi vähendamise nimel.


«Peamiste valitsuste pöördumine ära kasvu ja töökohtade toetamisest ning enneaegne keskendumine [eelarve] puudujäägi vähendamisele võivad aeglustada kasvu ja kasvatada töötust – ning tõugata meid tagasi majandussurutisse,» hoiatasid eksperdid kodanikuühenduse Kampaania Ameerika Tuleviku Eest korraldatud konverentsil tehtud teadaandes.

Nende arvates peaks riik investeerima avalike teenuste töökohtadesse, transporti ning energiasäästu, et majandus oleks tulevikus tootlikum. Samuti peaks president Barack Obama ning parlament aitama eelarvekriisis osariike, et nad ei peaks olulistelt ametikohtadel olevaid inimesi nagu õpetajad ja julgeolekutöötajad lahti laskma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles