Starbucks panustab oma USA töötajate kraadiõppesse 200 miljonit dollarit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kohvivõprade lähimaks Starbucksiks jääb esialgu kohvik Soomes Vantaa lennujaamas.
Eesti kohvivõprade lähimaks Starbucksiks jääb esialgu kohvik Soomes Vantaa lennujaamas. Foto: SCANPIX

Kohvikukett Starbucks teatas, et laiendab ettevõtte USA täis- ja osakoormusega töötajatele pakutavat võimalust omandada Arizona ülikoolis veebipõhise õppe abil kõrgharidus, vahendab Linkedin Pulse portaal.

Kokku läheb kraadiõppeprogramm ettevõttele maksma 200 miljonit dollarit. Starbucksi tegevjuht Howard Schultz loodab, et selle abil omandavad kõrghariduse vähemalt 25 000 töötajat. Eelmisel aastal prognoositi seda arvu pea kaks korda väiksemaks.

«Tegu on investeeringu, mitte kulutusega,» ütles ta. «Aga ma tahaks rõhutada, et see otsus ei ole seotud ainult majandusliku kasu lõikamisega. Mulle meeldib seda öelda - ja ma olen seda aastate jooksul ka tuhandeid kordi öelnud - me ei ole kohviäris, et inimesi teenindada, vaid me oleme inimestele suunatud äri, mis tegeleb kohvi pakkumisega.»

Arizona ülikool on programmi tarbeks palganud 50 lisaõppejõudu ja akadeemilist nõustajat. Töötajatel, kes osalevad programmis ei ole kohustust Starbucksi tööle jääda.

«Me ei nõua või ei eelda oma partnereid jääma pärast lõpetamist meiega,» ütles mullu programmi tutvustanud Starbucksi USA üksuse president Cliff Burrows. «Me loodame, et nad jäävad meiega ja teevad siin karjääri, aga nad on vabad oma karjääri ja eluga minema järgmisse etappi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles