Kümme veidraimat vabandust töövestlusele mitteilmumiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töövestlus
Töövestlus Foto: SCANPIX

Briti töövärbamisega tegelev ettevõte Cast UK on kokku kogunud kõige halvemad, sagedasemad ning veidramad põhjused, mida tööle kandideerijad on intervjuust pääsemiseks esitanud.

1. Kõige sagedasemaks vabanduseks on «sattusin töövestlusele sõites liiklusõnnetusse».

2. Kandidaat helistas agentuuri ja ütleb, et peale eelmisel õhtul BBC uuriva ajakirjanduse saate Panorama Expose vaatamist, et ei soovi ta enam ettevõtte heaks, kuhu ta kandideeris, töötada.

3. Kandidaat väitis telefoni teel, et ei saa töövestlusele tulla, kuna üks tema pereliige oli sattunud vägivalla ohvriks.

4. Üks kandidaat tuli töövestlusele 23 tundi varem. Ta tuli kohale päev liiga vara ning isegi kui ta poleks kuupäevi segi ajanud, oleks ta ikkagi tund aega hiljaks jäänud.

5. Kandidaat ei ilmunud intervjuu ajaks kohale ega vastanud telefonile. Seejärel saatis ta värbamisagentuurile selfie, kus ta oli hapnikuvoolikuga ühendatuna aheldatud haiglavoodisse.

6. Üks kandidaat kasutas vabandust «mu ema suri» kuue kuu jooksul kaks korda.

7. Keegi saatis meili: «Vabandan hilise teate eest. Ma ei saa täna intervjuust osa võtta. Minu pulmadega seoses kerkisid üles teatud teiste inimestega seotud probleemid ning ma pean minema oma kodulinna, et üks avaldus kirjutada. Vabandan siiralt.»

8. Üks edukas kandidaat jäi peale kahte nädalat uuel töökohal töötamist kadunuks. Lõpuks selgus, et ta ei olnud uuele töökohale kandideerides oma eelmise töökohaga veel lõpparvet teinud, vaid võttis sealt kaks nädalat puhkust, et end uuel töökohal testida.

9. Keegi, kes jõudis ühe rahvusvahelise rolliga töökohale kandideerimisel lõppvooru, helistas päev enne viimast intervjuud ning tunnistas, et kardab lendamist.

10. Üks kandidaatidest helistas päev enne intervjuud, väites, et on unustanud rolli täitmiseks vajaliku võõrkeele. Seejuures pidi algse kandideerimisavalduse järgi tegu olema tema emakeelega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles