Valitsuses on kaalumisel gaasiaktsiisi tõstmine

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi sõnul on gaasiaktsiis kindlasti üks valus asi, kuid kui see ettepanek on läbi käinud, siis põhjusel, et meie sõltuvus Vene gaasist väheneks
Jürgen Ligi sõnul on gaasiaktsiis kindlasti üks valus asi, kuid kui see ettepanek on läbi käinud, siis põhjusel, et meie sõltuvus Vene gaasist väheneks Foto: Mihkel Maripuu

Valitsuskoalitsioon otsib riigieelarve täitmiseks lisavahendeid uute maksude kehtestamise ja vanade tõstmise teel, ühe vastuolulisema ettepanekuna tuli eilsel valitsuskabineti istungil arutlusele võimalus tõsta gaasiaktsiisi, teatasid ERR Uudised.

«Gaasiaktsiis on kindlasti üks valus asi, kuid kui see ettepanek on läbi käinud, siis põhjusel, et meie sõltuvus Vene gaasist väheneks. Iseenesest ta kütusena on kõige parem, aga kogu Euroopa probleem on selles, et me ripume - nagu peale Gruusiatki on näha - liiga palju gaasi küljes,» märkis reformierakondlasest rahanduskomisjoni esimees Jürgen Ligi «Aktuaalsele kaamerale».

Ei geopoliitilised kaalutlused ega riigi rahakoti täitmine suutnud esialgu teisi koalitsioonipartnereid gaasi kõrgemalt maksustama veenda.

Riigikogu sotsiaaldemokraadist rahanduskomisjoni liikme Eiki Nestori sõnul on peamine, et toasooja hind ei hakkaks inimestel üle jõu käima. «Meid kõige rohkem huvitab, et mis saab meie toasooja hinnast, sest see on nagu selle asja juures kõige tähtsam,» teatas Nestor.

Kuid raha on valitsusel vaja ning ühe võimalusena saab seda näiteks autoomanike taskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles