Estonian Air riigilt rohkem toetust ei vaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Palmér näeb oma ülesandena muuta Estonian Air stabiilseks ettevõtteks, kuid pikemas perspektiivis peaks rahvuslikul lennufirmal tema arvates olema eesti juhtkond.
Jan Palmér näeb oma ülesandena muuta Estonian Air stabiilseks ettevõtteks, kuid pikemas perspektiivis peaks rahvuslikul lennufirmal tema arvates olema eesti juhtkond. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eelmine aasta sai Estonian Air riigilt kätte viimase 12,1 miljoni eurose laenumakse, ettevõte saab sellega hakkama nii 2015. kui ka 2016. aastal ning rohkem lisaraha ei vaja.

«Me saame sellega hakkama,» ütles ettevõtte juhatuse esimees Jan Palmér intervjuus BNSile, kinnitades, et rohkem lisaraha pole ettevõttel riigilt tarvis.

«Kõige olulisem on, et me saame kõik tehtud, kuni me saame komisjonilt mingi otsuse. Peale otsust on olukord teine ja me saame teha ka muid asju,» ütles Palmér.

Tema sõnul on ettevõttel piisavalt raha, et 2015. aastal tegutseda ja võib-olla ka kogu 2016. aasta. «Nii et meie olukord on hea... Meil on piisavalt,» ütles ta.

«See kõlab küll veidralt, sest meie bilansis on suur auk, meie omakapital on negatiivne, kuna me ei ole laene aktsiateks konverteerinud, kuna meil ei ole lubatud seda teha, enne kui me saame positiivse otsuse,» rääkis ta.

«Ühesõnaga oleme ettevõte, mille bilansis on suur auk, aga käibevahendeid on meil piisavalt ja see on hea. Me püüame kokku hoida nii palju kui võimalik,» lisas lennufirma juht.

Tema sõnul pole Estonian Air väga kaugel sellest, et kulude katmiseks piisab jooksvatest vahenditest ja laenuraha ei ole vaja eriti kulutada. «Proovime hakkama saada selle rahaga, mis me teenime. Kui me muidugi millegi uuega alustame, siis me peame kasutama seda raha investeeringuteks,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles