Uber hakkab Saksamaal oma autojuhtide taksolitsentsi eest maksma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi nutirakendus
Uberi nutirakendus Foto: SCANPIX

Uber loob Saksamaa turu tarbeks uue teenuse, mis registreerib UberPop autojuhid ettevõtetena ning maksab nende taksolitsentside eest, kirjutab The Verge viitega Wirtschafts Wochele.

Uberi Saksamaa juht Fabien Nestmann ütles Wirtschafts Wochele, et ettevõte maksab juhtide eest 100 ja 200 euro vahele jääva litsentsitasu.

«Me maksame ka 150-200 euro vahele jääva tasu, mis tuleb riigile autojuhtide taksofirmadena registreerimise eest tasuda.»

Uudis tuleb vaid nädal peale seda, kui Frankfurti kohus keelas kogu Saksamaal Uberi soodsa Uberpop teenuse pakkumise. Otsuse järgi on Uberi autojuhtidel Saksamaal tegutsemiseks vaja ametlikku taksolitsentsi.

Nestmanni kommentaari järgi hakkab Uber Saksamaal uut, kõigile seadustele vastavat teenust, mille nimeks saab suure tõenäosusega Uber X, pakkuma juba suvekuudel.

Uberi soodsate teenuste Uber X ja Uberpop jaoks ei ole autojuhtidel kommertslitsentse tarvis ning tavaliselt kasutavad neid teenuseid pakkuvad juhid omaenda erasõidukeid. Uberi standardteenuse puhul pakuvad transporti aga professionaalid, kes on seotud taksofirmadega ning sõidavad taksoteenuse pakkumiseks lubatud autodega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles