Euroopa kõige konkurentsivõimelisem piirkond on Utrecht

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Utrechti linn.
Utrechti linn. Foto: SCANPIX

Euroopa Liidu piirkondliku konkurentsivõime edetabeli tipus asuvad Utrecht Hollandis, Kopenhaageni regioon Taanis, Põhja-Holland, London Suurbritannias ja Stockholm Rootsis.


Kuuendal kohal on teisipäeval avaldatud Kodanike Julgeoleku Tagamise Instituudi ja Euroopa Komisjoni koostatud piirkondliku konkurentsivõime indeksi põhjal Edela-Soome.

Esimene Ida-Euroopa piirkond edetabelis oli 36. kohal asuv Praha. Igat Balti riiki on edetabelis käsitletud ühe piirkonnana. Eesti asub 127., Leedu 200. ja Läti 216. kohal.

Edetabeli viimasel ehk 268. kohal asub Prantsuse Guyaana. Kui ELi riikide endised kolooniad välja jätta, siis oli viimane Põhja-Egeuse piirkond Kreekas.

Indeks põhineb 11 teguril - institutsioonid, makromajanduslik stabiilsus, infrastruktuur, tervis, alg-, põhi- ja keskhariduse kvaliteet, kõrghariduse kvaliteet ja elukestev õpe, tööturu tõhusus, turu suurus, tehnoloogiline valmidus, äri keerukus ning innovatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles