Kolmandik EKP kaadrist on läbipõlemise veerel

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga uue pilvelõhkuja sisevaade.
Euroopa Keskpanga uue pilvelõhkuja sisevaade. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Keskpanga (EKP) töötajaid esindava ametiühingu teatel on terav kaadrinappus viinud personali läbipõlemise lähedale.

Oma kirjas 19 euroala riigi keskpankade presidentidele, millele Wall Street Journal pilgu on heitnud, väidab ametiühing IPSO, et ligi kolmandiku kaadri osas valitseb «läbipõlemise risk».

Peaaegu 5 protsenti küsitletud töötajatest «on raporteerinud enesetapumõtetest ja/või enda vigastamisest», seisab kirjas.

Ametiühingu sõnutsi on läbipõlemise tase tõenäoliselt kolm korda kõrgem, kui rahvastikus keskmiselt.

Euroopa Keskpank keeldus reedel kommentaaridest.

Läinud aasta lõpu seisuga oli EKP palgal 2344 isikut. Ametiühing kinnitab oma kirjas, et keskpank ei ole värvanud piisavas koguses uusi töötajaid täitmaks oma värsket rolli euroala panganduse järelevaatajana.

EKP andmetel on pangandusjärelevalve tarvis võetud tööle ligikaudu tuhat täiendavat inimest.

Ametiühing on nördinud, et kuigi otsustamine on nihkunud valdavalt Frankfurti, on ressursid ülesannete täitmiseks kohalikes keskpankades kinni – liikmesriikide keskpankades töötab ametiühingu väitel umbkaudu 60 000 isikut.

EKP töötajate elu ei tohiks üldiselt väga vilets olla. Nende lastel on võimalus õppida elitaarses rahvusvahelises koolis Frankfurti piirimail, palgalist puhkust antakse kaadrile kuus nädalat aastas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles