Ateena sai viis päeva plaani pakkumiseks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Kreekal on kuni esmaspäevani aega näidata, kuidas nad kavatsevad teostada lubatud reformid, teatasid eilses konverentsikõnes sealsele valitsusele euroala rahandusministrite asetäitjad.

Kolme kõnes osalenud ametniku sõnutsi on euroala ülejäänud 18 liiget vankumatul seisukohal, et enne konkreetse plaani esitamist Kreeka rohkem abiraha ei näe, kirjutab Bloomberg Business.

Ametnikud rõhutasid, et Kreeka peaminister Alexis Tsipras peab tõestama Kreeka valmisolekut usaldus taas üles ehitada ning täita oma lubadused.

Kahe anonüümsust palunud allika sõnutsi sai Kreeka eile natuke hingamisruumi Euroopa Keskpangalt (EKP), mis kergitas enam kui miljardi euro jagu sealsetele pankadele võimaldatava erakorralise likviidsusabi lage. EKP samm leevendas küll korraks Kreeka pankade olukorda, kuid Tsipras jäi ikkagi surve alla leida pikaajalisem lahendus.

Euroopa ametnike sõnutsi võib Kreekat tabada maksekatkestus loetud nädalate jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles