Pajusi vald taotleb rahandusministeeriumilt saneerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi hoone.
Rahandusministeeriumi hoone. Foto: SCANPIX

Seoses kaevandamismahtude vähenemisega möödunud aasta lõpus ja selle aasta alguses on Jõgevamaal asuva Pajusi valla eelarvetulud järsult vähenenud ning vald taotleb rahandusministeeriumilt saneerimistoetust, kirjutab Vooremaa.

Ministeeriumi pressiesindaja sõnul on rahandusministeerium koostöös Pajusi vallaga analüüsinud erinevaid variante, kuidas olukorda lahendada. Protsess on hetkel pooleli. Pajusi vallavanem Reet Alev kinnitas, et vald otsib ellujäämiseks variante.

Kohaliku tähtsusega maardlate kaevandamisõiguse tasu on Alevi sõnul Pajusi vallale laekunud 46,9 protsenti plaanitust, 2009. aastaga võrreldes on vähenemine olnud 82,1 protsenti. «Suure alalaekumise põhjuseks on maardlate kaevandamisõiguse vähenemine. Tulumaksu laekumine on 2009. aastaga võrreldes miinuses, kuid käesoleva aasta kolmanda kvartali kahe kuu laekumine võrreldes 2009. aaasta samade kuudega plussis.»

Alalaekumiste tõttu on vald võlgu hariduskulude eest Jõgeva linnale ja vallale ning Põltsamaa linnale. «Otsime võimalusi kohustuste täitmiseks,» ütles vallavanem.

Rahandusministeeriumi andmetel sai 2009. aastal saneerimistoetust Imavere vald. Rohkem selliseid kohalikke omavalitsusi praegu ei ole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles