Kümme miljonit: raudtee juhatus jäi preemiast ilma

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann. Foto: Peeter Langovits

Kümmet miljonit eurot pole Eesti Raudteelt varastatud, sest tegemist on esialgse hinnanguga, mis võib näidata segaduste tõttu saamata jäänud tulu, tõdes raudteefirma nõukogu tänasel istungil.

Juhatuse liikmed Ahti Asmann, Parbo Juchnewitsch, Sergei Fedorenko ja Toomas Virro jäävad ilma ootuspärasest aastapreemiast, sest nad ei jõudnud Eesti Raudtee materjaliarvestuses valitsenud segadusele jälile. Eelmise aasta maikuus raudteefirma sisekontrolli poolt välja selgitatud korralagedus sai eelmisel nädalal avalikuks, kui Äripäev kirjutas kümne miljoni euro kadumisest raudteefirmast.

«Kümmet miljonit eurot pole varastatud, probleem seisneb võimalikus saamata jäänud tulus ja erinevustes remondi käigus välja vahetatud materjalile antud hinnangus,» ütles nõukogu esimees Raivo Vare. «Eraomaniku ajal kehtestati materjali arvestuse suhtes usaldusel põhinev süsteem. Ühtegi nn süüdlast pole võimalik nimetada, sest sisekontroll käsitles ajavahemikku alates 2007-2008, kui ettevõtet juhtisid teised inimesed. Juhatus vastutab kollektiivselt, sest probleemile ei jõutud varem jälile.»

Eesti Raudtee juhatus suudab, vaatamata kriitilise auditi avalikustamisega kaasnenud pingetele, Vare hinnangul edukalt edasi töötada ning kedagi lahti ei lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles