Heinz ühineb Kraft Foodsiga maailma viiendaks toidutootjaks

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid mõned aastad tagasi ostsid 3G ja Berkshire Hathaway Heinzi, täna liideti Heinziga Kraft Foods. Pildil Berkshire Hathaway juht ja asutaja Warren Buffett.
Vaid mõned aastad tagasi ostsid 3G ja Berkshire Hathaway Heinzi, täna liideti Heinziga Kraft Foods. Pildil Berkshire Hathaway juht ja asutaja Warren Buffett. Foto: Lane Hickenbottom / Reuters

USA toiduainetetootjad H.J. Heinz Company ja Kraft Foods Group teatasid täna ühinemisest, luues 28 miljardi USA dollari suuruse käibega hiigelkontserni. Uue ettevõtte nimi on Kraft Heinz Company ja see on käibelt maailmas viies ja USAs kolmas toiduainetetootja.

Warren Buffetti investeerimisfirmale Berkshire Hathaway ja brasiilia investeerimisettevõttele 3G, kellele kuulus Heinz, jääb 51 protsenti ühisettevõttest.

New Yorgi börsil noteeritud Kraft Foodsi osanikud saavad 49 protsenti ühisettevõttest, kui iga Krafti aktsia vastu antakse üks uue firma aktsia, aga ka dividendi 16,5 dollarit aktsia kohta ehk 27 protsenti eilsest aktsia sulgumishinnast. Dividendide maksmiseks eraldasid Berkshire Hathaway ja 3G kümme miljardit dollarit.

Suurfirmale jäetakse esialgu alles mõlemad peakorterid, üks Pittsburghis, teine Chicagos. Ühinemisprotsess tahetakse lõpetada 2017. aastaks.

Arvestuslikult peaks ettevõtete ühinemine andma 1,5 miljardit dollarit aastas kokkuhoidu, seisab tänases Heinzi pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles