Kuidas arenguvõimaluseta töökohalt edasi liikuda?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas arenguvõimaluseta töökohalt edasi liikuda?
Kuidas arenguvõimaluseta töökohalt edasi liikuda? Foto: PantherMedia

Kui avastad, et sinu töökoht ei paku enam sulle piisavalt professionaalseid väljakutseid ning lähiajal ei ole ette näha ka arengut pakkuvaid muutusi, tuleks tõsiselt mõelda uue töökoha otsimise peale. Selleks tuleb aga esmalt kohandada oma mõttemalle, kirjutab personalifirma Human Workplace asutaja Liz Ryan.

Selleks, et tupikteele jooksnud karjäär uuesti õigetele rööbastele seada, tuleb töökohta vahetades hetkeks peatuda ja läbi mõelda, millised on su ootused tööle ning milline tööandja suudaks su silmad uuesti särama panna.

Ryan soovitab endalt küsida neid nelja küsimust:

1) Mida sellist tahan ma oma elult ja karjäärilt, mida mul praegu ei ole?

2) Millele tahan ma oma aega pühendada? Mis laadi tööd tahaks ma pühendunult ja kirega teha?

3) Kui mulle pakutaks võimalust tööl endast kõik anda, siis millist kasu suudaks ma oma uuele tööandjale tuua? Millal olen ma tööd tehes tundnud ennast tõeliselt n-ö «sõiduvees», elusana?

4) Kuidas suudaksin ma oskusi ja kogemusi rakendada viisil, mis suurendaks minu tööalast panust? Mida pean ma selleks tegema, et saada endale töökoht, kus ma armastaks oma tööd, mitte lihtsalt ei tolereeriks selle tegemist?

Suurem osa inimesi kardab muutusi ning loodab ka kõige halvemates situatsioonides pigem olukorraga kohandumisele, kirjutab Ryan.

«Vähemalt on mul mingigi töökoht olemas,» on levinud mõttemalliks.

«Võib-olla seda töökohta enam homme ei ole. Mis oleks, kui võtaksid ohjad enda kätte ja hakkaks kohe praegu otsima paremat tööd?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles