Soome riigivõlg võib kasvada 124 miljardi euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome riigilipp
Soome riigilipp Foto: SCANPIX

Soome rahandusministeeriumi prognoosi kohaselt võib riigivõlg kasvada 2019. aastaks 124 miljardi euroni, kui valitsus aastail 2016-2019 oma poliitikas suuremaid muudatusi ei tee, kirjutab Kauppalehti.

Ministeerium on oma analüüsis arvestanud valitsuse seniseid otsuseid ja valimiste järel võimule tuleva valitsuse võimalikku programmi, vahendab BNS.

Kogu järgmisel valitsusperioodil jääb riigieelarve miinusesse. 2016. aasta puudujääk on kuus miljardit eurot ja 2019. aastaks suudetakse see kahandada 5,3 miljardile.

Riigivõla kasv jätkub. Kui eelmise aasta lõpus oli see 95 miljardit eurot, siis 2019. aastal võib see kasvada 214 miljardini, mis moodustaks 53 protsenti sisemajanduse koguproduktist.

Rahandusministeeriumi hinnangul on Soome rahvamajandus raskes seisus. Majandus on olnud kolm aastat järjest languses ja edaspidi jääb kasv tunduvalt aeglasemaks kui 2000. aastate esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles