Germanwingsi reisijad on ohus olnud ka varem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JEAN-PAUL PELISSIER/REUTERS

Prantsusmaal on alla kukkunud Germanwingsi lennuk ning kardetakse, et 148 inimest on hukkunud. Aastal 2010 kaotasid piloodid lennukis peaaegu teadvuse. 

«Minu sügavaim kaastunne lennul 4U 9525 olnute sõpradele ja perekondadele. Kui meie hirmud vastavad tõele, on tegu Lufthansa jaoks sünge päevaga. Loodame leida ellujäänuid,» kirjutas Lufthansa juht Carsten Spohr Twitteris, vahendab BBC.   

Tegu pole esimese vahejuhtumiga Germanwingsi pardal. Aastal 2010 hingasid piloodid sisse mootorist tulevaid mürgiseid aure, mille tõttu nad Kölnis lennukiga maandudes peaaegu teadvuse kaotasid. Toona oli lennukis 149 inimest, vahendas Spiegel.  Üks pilootidest naasis tööle nelja päeva pärast, teine alles üle poole aasta hiljem. 

Eurowingsi poolt 1997. aastal asutatud Germanwings müüdi Lufthansale aastal 2009. Kolm aastat hiljem hakkas Lufthansa suunama Germanwingsile lühikesi lende, mis ei välju Frankfurdist ega Münchenist, kus emafirmal on suured baasid.

Aasta hiljem andis Lufthansa neile lisalennukeid, suurendades Germanwingsi lennukite arvu 62ni. Lõplik lennukite arv peaks olema 90.

Selle aasta sügiseks peaks Germanwings kaduma ja saama uuesti Eurowingsi osaks - 55 marsruuti suunati Eurowingsi ehk Lufthansa teise tütarfirma alla.

Alla kukkunud lennuk oli Airbus A320, milles on kohti 150-164. Lennata peaks masin suutma 5700 kilomeetrit.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles