Mandatum Life: majanduse kaksiklangus on vähetõenäoline

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž Katri Karing

Augustis nõrgenesid USA majandusnäitajad kiiremini kui oodati, mis tegi investorite optimismile kiire lõpu ja «majanduse kaksiklanguse» ennustajad said kannustust.


Tururiski (volatiilsuse) näitajad tõusid järsult kõikides varaklassides ja kohati valitses turgudel kriisimeeleolu, eriti kui intressimäärad langesid nii USAs kui Euroopas rekordmadalale.

Lehmani-aegne intressimäära tase muutus kiiresti ja Saksa 10-aastase riikliku võlakirjaga kauplemine toimus nii madalal nagu 2,1 protsenti.

«Meie põhistsenaariumi kohaselt ei ole see mini-majanduslangus (kaks järjestikust negatiivse SKT kasvuga kvartalit – Mandatum)  kuigi tõenäoline.

USA majandusnäitajate vankumine näib praeguses turutsüklis enamasti möödas olevat, kuigi valvsalt peab jälgima tööhõive- ja eluasemeturu näitajaid,» kommenteeris Mandatum Life’i Baltikumi Varahalduse juht Paul Lukka.

«Eeldame, et arenevate turgudega maade majanduskasv ületab USA SKT kõikumist (kiirus 1,5 protsenti 2010. aasta teises pooles – Mandatum) ja kergitab arenevate turgudega maades kasumiprognoose. »

Mandatumi hinnangul on märkimisväärne, et praegusel ajal on arenevate riikide kasvutempo oluliselt kiirem kui G3 ala (USA, EL ja Jaapan) oma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles