Estonian Air alustab sügisest suures mahus allhankelendude pakkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Palmér lubab juhtida Estonian Airi seni, kuni see on jätkusuutlik.
Jan Palmér lubab juhtida Estonian Airi seni, kuni see on jätkusuutlik. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Riigile kuuluv lennufirma Estonian Air loob tütarfirma AS Nordic Flyways, mis hakkab tegutsema allhanke korras lennuteenuse pakkujana (capacity provider); ettevõte alustab tegevust ilmselt pärast suve.

«Praegu on Estonian Airil kaks eraldi äriideed. Üks neist on lennuliiklus Tallinnaga, ühendused Euroopasse ja Moskvasse, Peterburi, Kiievisse ja nii edasi. Me müüme pileteid, see on meie põhiäri. Ent seda äri on raske kasvatada, kuna Eestis ei ole väga palju inimesi ja enda liinidel lendamisel on seetõttu mõnevõrra piirid ees,» ütles Estonian Airi tegevjuht Jan Palmér BNSile.

Ta märkis, et ettevõte soovib kasvada ning muutuda kasumlikumaks ja suuremaks kui praegu. «Teine äriidee, mis meil on – on olnud juba mõnda aega –, on saada lennuvõimekuse pakkujaks, allhankijaks, kes pakub lennuteenust teistele lennufirmadele. Me teeme seda pidevalt, meil on ka hetkel mitmete lennufirmadega lepingud, aga selleks, et valdkond tõeliseks jätkusuutlikuks äriks kasvatada, on vaja eraldi ettevõtet, mis tegeleks vaid sellega. See on Nordic Flywaysi eesmärk,» rääkis Palmér.

Spetsialiseeritud, kuluefektiivsete ja väikeste ettevõtete loomine suuremate lennufirmade teenindamiseks väikeste lennukitega on väga populaarne USAs, selgitas Estonian Airi tegevjuht. «See ärivaldkond on nüüd Euroopas kasvamas ja me tahame sellest osa võtta. Meil on ka praegu lepingud, ent need ei ole kuigi pikaajalised,» märkis ta ja lisas, et praegused kõige pikemad lepingud kestavad oktoobrini ning neid uude firmasse ümber ei tõsteta.

Palmér lisas, et pärast ettevõtte registreerimistoiminguid läheb tööle asumiseks aega, kuna vaja on muuhulgas lennuameti kooskõlastust. «Ehk saame äritegevust uues ettevõttes alustada pärast suve,» märkis ta.

ASi Nordic Flyways asutas Estonian Air neljapäeval. Ettevõtte omakapital on 100 000 eurot.

Estonian Airi lennupargis on seitse lennukit, oma liinidel kasutab ettevõte talvel viit ja suvel kuut lennukit. Detsembris ütles Palmér BNSile, et tulevikus plaanib ettevõte lennukipargi suuruse kaheksa või üheksa lennukini.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles