Komisjon tegi ettepaneku eurole ülemineku plaani muutmiseks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna otsustas eurole ülemineku asjatundjate komisjon esitada valitsusele kinnitamiseks europlaani muudatused, teatas rahandusministeerium.


Muudatustest on olulisimad Eesti Posti rolli selgitamine rahavahetusel ning paralleelkäibeperioodil sularaha automaatides kasutatavate rahatähtede struktuuri täpsustamine.

Uue sõnastuse kohaselt võivad pangad sularahaautomaatides kasutada 5-, 10-, 20- ja 50-euroseid rahatähti ning täpsema valiku teeb iga pank ise.
Seejuures on enamus kommertspankadest juba teatanud kavatsusest kasutada ka 5-euroseid.

«Tõenäoliselt on tegemist viimase eurole ülemineku plaani muudatusega. Eurole üleminek on lähedal ning põhimõttelisi muudatusi enam plaanis ei ole,» sõnas komisjoni esimees Tea Varrak.

Komisjon tõdes, et tehnilised ettevalmistused on jõudmas lõpusirgele. Riigi infosüsteemidest on euro tarbeks veel kohandamisel maksu- ja tolliameti, siseministeeriumi ning sotsiaalministeeriumi infosüsteemid, mis on 1. novembri valmimise graafikus.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles