Rootsis lepingutest ilma jäänud Avies avas sinna lennud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avies lennuk.
Avies lennuk. Foto: Urmas Luik / Postimees

Märtsi alguses Rootsis päevapealt lepingutest ilma jäänud Avies teatas täna, et hakkab Rootsi vahet lendama kolm korda nädalas. Siiani sai Aviesiga lennata vaid ühe otsa. 

Lennufirma Avies teatas, et hakkab lendama Tallinn-Stockholm-Tallinn liinil 3 korda nädalas.

«Varem lendasime ühe otsa – reedel Tallinnast Stockholmi ja pühapäeval tagasi,» ütles Aviesi müügijuht Marko Pleiats.

Ta ütles, et tulevikus võib Stockholmi liinis lende isegi juurde tulla, sõltuvalt täituvusest. Nad kaaluvad ka teisi liine. «Meie kodubaasiks jääb nüüd ikkagi Tallinn,» ütles Pleiats. Kuna lennukid on väikesed, näevad nad endid siiski sillana Eesti ja lähiriikide vahel. 

Lennufirma muudab alates 29. märtsist pühapäevast väljumist. Tallinn-Stockholm väljumine hakkab tulevikus olema pühapäeviti 13.30.

Vaatamata Rootsi liinide tühistamisele ei muuda see teiste liinide opereerimist, kinnitas lennufirma. 

Rootsi transpordiamet Trafikverket lõpetas märtsi alguses päevapealt Aviesiga sõlmitud kolm teeninduslepingut ega sõlmi Eesti lennufirmaga enam uusi. Lepingute lõppemine puudutas Rootsi siselende. Trafikverketi teatel lõpetati Aviesi lepingud Pajala-Luleå, Sveg-Arlanda ja Torsby / Hagfors-Arlanda liinidel. Samuti ei sõlmita Aviesiga lepinguid kahel hankel, mis Avies hiljuti võitis: Östersund-Umeå ja Sveg-Arlanda, 25. oktoobrist sel aastal kuni oktoobrini 2019.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles