Kuidas tasakaalustada idufirmas innovatsiooni ja kiiret tegutsemist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas tasakaalustada idufirmas innovatsiooni ja kiiret tegutsemist?
Kuidas tasakaalustada idufirmas innovatsiooni ja kiiret tegutsemist? Foto: PantherMedia

Kiire arenguga idufirmas tuleb tihti otsustada, kas panustada ressursse ajamahukale innovatsioonile või pigem kiireloomulistele tegevustele. Entrepreneur.com annab neli kasulikku nippi, kuidas ajaplaneerimisel tasakaalu hoida.
 

Jaga oma visiooni

Kui paned paika selged eesmärgid, saavad sinu meeskonnaliikmed lihtsamini oma aega ressursse ja energiat vastavatesse projektidesse rakendada. Ilma üldise ajakava ning vahe-eesmärkideta ei tea nad, millal ning milliseid tulemusi neilt täpsemalt oodatakse.

Loo mõistlikud verstapostid

Suure projekti puhul on mõistlik see jagada väikesteks osadeks, mis lubab sinu meeskonnal keskenduda innovatsiooni puhul detailidele ning sul lihtsamini nende töö tulemuslikkust mõõta. Näiteks võid oma meeskonnaliikmetele seada tähtaja, mis ajaks peaks nad olema välja tulnud 10 uue ideega või teostanud 100 tarbija seas mingi uuringu. Ükskõik, kuidas sa ka oma projekte ei juhiks, anna oma meeskonnaliikmetele selgelt tajutavad eesmärgid, mille poole püüelda.

Suhtle

Kui sa oled sunnitud järsult kurssi muutma või mingist reeglist või tähtajast loobuma, anna oma meeskonnale teada, mis seda põhjustas. Kui tiimiliikmed mõistavad sinu otsuse taga olevaid põhjuseid, saavad nad ka aru, et tegu on olukorrast tingitud erandiga ning reeglid ja tähtaegadest kinnipidamine on ikkagi olulised. Sinu läbipaistvus loob usaldust ja kaasatustunnet, mis on ettevõtte kiireks toimimiseks ning arendamiseks vajalik.

Õpi läbikukkumistest ja vigadest

Ükskõik, kui hästi sa ka ei jagaks aega ja resursse pikaaajaliste projektide ja kiireloomuliste asjade vahel, on kindel, et ette tuleb ka valearvestusi ja vigu. Kui need juhtuvad, peaks sinu eesmärgiks olema nende kordumise ennetamine. Analüüsi põhjalikult, mis konkreetsel juhul läbikukkumiseni viis ning kuula ka oma meeskonna arvamusi. Kindlasti tuleks meeles pidada, et läbikukkumine ega sellele reageerimise viisid ei tohiks mõjutada negatiivselt ettevõtte töötajate julgust eksperimenteerida ja innovaatilisi ideid lagedale tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles