Moody's: euroala stabiilsust ohustavad Kreeka ja deflatsioon

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reitinguagentuur Moody's peab teisipäeval avaldatud ülevaates euroala riikide laenuväljavaateid stabiilseks, ainsate riskidena mainib Moody's Kreeka võimalikku lahkumist euroalast ja deflatsiooniohtu.

Moody's tõdeb, et euroala majanduse toibumist soodustavad odavad toormehinnad ja Euroopa Keskpanga (EKP) rahamahupoliitika (QE), vahendab BNS. 

Euroala riikide laenukvaliteet on stabiliseerunud ja reitingud on 2014. aastal tõusnud. 19 euroriigist 15 riigil on reitingu väljavaade stabiilne. Hispaania reitingu Baa2 ja Leedu reitingu Baa1 väljavaade on positiivne. Prantsusmaa reitingu Aa1 ja Kreeka reitingu Caa1 väljavaade on negatiivne, mis võib kaasa tuua selle langetamise.

Riskidena mainib Moody's Kreeka uue valitsuse ja euroala tekkinud vastasseisu. Kreeka võimalikul lahkumisel euroalast oleksid Moody'se hinnangul tõsised tagajärjed, eriti perifeeriariikidele. Teise ohuna mainib Moody's euroala pikaks venida võivat madala inflatsiooni ja nõrga majanduskasvu perioodi. See suurendaks paratamatult mitmete riikide võlakoormat veelgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles